Do Chorvatska jen s cestovním pojištěním! Jaká je nabídka pojišťoven?

Vzhledem k blížícímu se létu a času letních dovolených jsme svou pozornost zaměřili na cestovní pojištění, které je, nebo by alespoň mělo být, neodmyslitelnou součástí každé zahraniční cesty.

Jednou z nejoblíbenějších zahraničních destinací je již po řadu let Chorvatsko, a to nejen kvůli svým plážím a čistému moři, ale také kvůli možnosti dopravy vlastním autem. Zajímalo nás tedy, jaká je cena cestovního pojištění pro čtyř - člennou rodinu v případě 10 - ti denní dovolené. Dále jsme zkoumali možnost připojištění auta v případě zahraniční cesty.

Jedná se o nabídku krátkodobého cestovního pojištění. Zdrojem dat jsou online kalkulátory níže uvedených pojišťoven, a to ke dni 9. 5. 2022, pro Allianz pojišťovnu ke dni 16. 5. 2022.

Vstupní parametry pro cestovní pojištění

  • Pojištěné osoby:
    • 2 dospělí (35 let, 40 let)
    • 2 děti (4 roky, 7 let)
  • Destinace: Chorvatsko
  • Délka pobytu: 10 dní (5. – 14. 7. 2022)
  • Typ cesty: turistická

Níže uváděné ceny jsou za nabídnuté balíčky / varianty pojištění bez doplňkových připojištění.

Jak již bylo zmíněno, pro dovolené v Chorvatsku volí Češi nejčastěji dopravu vlastním autem. Chtějí-li být pojištění i pro případ nenadále skutečnosti spojené právě s tímto způsobem dopravy, pak v rámci nabídky cestovního pojištění jsou nabízeny tyto možnosti:

Níže uváděné ceny pro doplňkové pojištění vycházejí z online kalkulátorů pojišťoven po zadání vstupních parametrů pojištění.

V případě nabídky Slavia pojišťovny byl v online kalkulátoru rovnou nabídnut balíček „Autem“, jež v sobě zahrnuje krátkodobou asistenci pro cestu autem.

Allianz pojišťovna, která nyní své cestovní pojištění inovovala, taktéž nabízí klientům možnost rozšířit pojistnou ochranu o technickou asistenci vozidla. Výše pojistného pro toto připojištění je zahrnuta do celkového pojistného. Pro jednotlivé varianty pojištění činil rozdíl v ceně pojištění 1 862 Kč před slevou, po slevě 1 490 Kč.

Zajímá-li Vás detailní popis nabízených balíčků / variant pojištění včetně rozpadu výše pojistného a podrobně zanalyzovaných parametrů pojištění a výluk, pak nás kontaktujte na e-mailové adrese sarka.hnizdova@marketvision.cz