Market Vision Rally Team potřetí v řadě obstál na Internationale Jänner Rallye

„Mistrovství střední Evropy v jízdě na sněhu a ledu“ – i tak se přezdívá rakouské 35. Int. Jänner Rallye, kterou začátkem ledna do třetice úspěšně zdolala posádka Market Vision Rally Teamu, Aleš Holakovský - Martin Vinopal. Letos obvyklou náročnost soutěže ještě více podtrhlo počasí, když se začátek třídenní soutěže odehrával na mokrém asfaltu a blátě, které následně vystřídalo sněžení a v závěru ledovka. Závod byl tedy pneumatikovou loterií, kde se na jednotlivých členitých rychlostních zkouškách střídaly až 4 různé povrchy. Naše dvojice obsadila 5. místo ve své třídě a v absolutním pořadí potom 44. místo ze 70 startujících. Mezi šesti českými posádkami se Aleš během soutěže pohyboval na mezi 2.-4. místem. Spíše než pro výsledky se však na populární Jänner Rallye jezdí za mimořádnými zážitky, jak jezdeckými, tak diváckými, protože v zimních podmínkách jde o jízdou plnou smyků, navíc na pneumatikách s hroty (tzv. “hřebíky“). Soutěž byla dramatická až do konce, i náš tým potkala největší krizová situace až v poslední večerní rychlostní ve zledovatělém sjezdu v lese. Tomu ještě v neděli ráno předcházel neplánovaný výlet na zasněženou louku, shodou okolností zrovna před očima týmových mechaniku. To jsou však na Jänner Rallye běžné příhody, které patří k věci J. 

Posádka Market Vision Rally Teamu se přihlásila do letošního česko-rakouského poháru Regional Rallye Cup, ve kterém drží po Jänner Rallye 8. místo v klasifikaci vozidel s jednou poháněnou nápravou (2WD). Příštím závodem bude pro Market Vision Rally Team právě proto malebná 48. Rallye Český Krumlov v termínu 22.-23. května, která je kromě Mistrovství ČR v rally také druhým podnikem Regional Rallye Cupu. Pro příznivce motorismu jde o výborný tip na jarní výlet do krásné jihočeské přírody, podpořený trochu adrenalinu a pohledem na zajímavou závodní techniku v akci.

Výsledky Jänner Rallye: https://www.ewrc-results.com/final/60747-int-lkw-friends-on-the-road-jannerrallye-by-lt1-2020/?sct=733

Výsledky a historie Market Vision Rally Team: https://www.ewrc-results.com/profile/20917-ales-holakovsky

Rallye Český Krumlov:  http://www.rallyekrumlov.cz